Интернет-магазин красной икры IKRA.ua

×
(044) 451-54-22   38 (098) 905-00-01   Контакти Допомога | Пошук | Мапа сайту | Корзина | Реєстрація                 ВХІД

Будьте уважні!

Як вибрати хорошу червону ікру кети , нерки або горбуші розповідає співзасновник камчатського заводу ТОВ "Орландо " Костянтин Комісаров а також про нові хитрощах маніпуляторів на ікорному ринку .

Основні види маніпуляцій c червоною ікрою :
1 . Маніпуляції з вагою - нетто
Стандартна банку має об'єм 140 см3 , а не 120 , і тим більше не 110 або навіть 100 см3 ; Нерідко розміром тари виготовлювач маніпулює : бере стандартну велику банку , розраховану на 140 г ікри , а кладе в неї всього 100-120 р. Причому нічого чи не порушує : на етикетці в затишному місці буде вказано правильну вагу. Ось тільки покупець , швидше за все , купиться на фальшиві " ГОСТи " і велику банку , а що вона напівпорожня , виявить тільки вдома. При цьому шанси купити ікру , в якій рідини більше , ніж ікринок , невеликі: відверто низькоякісну кашку робити перестали , щоб не розгубити клієнтів , - тепер настала пора більш хитрих підступів.

2 . Використання посилання ГОСТ при сумнівну якість ікри
Зазвичай для ікри виготовленої за ТУ , наноситься маркування ГОСТ , яка не має ніякого відношення до реального якістю ікряної продукції . Віднедавна покупець знову став ласим на продукти , нібито виготовлені за старими ГОСТам. Але небагато виробників дійсно можуть дозволити собі робити ікру по-старому , а от прикрасити баночку помітними штампами " ГОСТ " - запросто. Вивчіть етикетку уважніше . Ні про яке ГОСТі мови насправді немає , якщо внизу дрібним шрифтом додатково зазначено , що ікра зроблена за ТУ (технічними умовами певного заводу) або вироблена небудь у Броварах. Відповідно до Держстандарту , на банці вибивають дату засолювання ікри , яку покладено призвести через дві години після вилову риби , і розфасувати по бляшанках не пізніше ніж через місяць. Подивіться на дату: якщо стоїть , наприклад , 30 серпня , а ви тримаєте її в руках вже 10 вересня , то ясно , що за такий короткий термін сировину ніяк не могло пройти митницю за місцем вилову , шлях в Україну , " розмитнення" та розфасування . Значить , воно пройшло заморозку , який же тут ГОСТ ?

3 . Відсутність будь-яких реальних посилань на " морозиво сировину" а смак " ензимний "
Для ікри , виготовленої все ж за ТУ , а не ГОСТу - відсутність будь-яких реальних посилань на морозиво сировину , яке може бути завезено в Україну і за рік , і за два роки до часу розфасовки по банкам, до того ж така продукція має гіркувато - медичний - " ензимний " присмак ;
4 . Нерест - 2013 - " заліпуха "
Не може бути визначником якості дизайнерська маркування на банках та / або коробках , в які упаковані банки , додатковий напис : НЕРЕСТ -2013. Подібна напис НІЧИМ документально не підтверджені і НІЯКОЇ ЯКІСНОЮ
ІНФОРМАЦІЇ не несе.

Відмітка " Нерест - 2013 " на етикетці часто теж пил в очі - швидше за все , цієї ікрі вже пішов третій рік " від роду " ( американська морожена може зберігатися 2 роки , потім її задешево продають) . Зроблений з неї бутерброд буде віддавати ліками , і в банку залишиться багато рідини. Ікра з такого дешевого сировини повинна йти під другим сортом , і ніякого відношення до свіжого " ​​врожаю " не має . Звертайте увагу на вибиті на бляшанці дати. "Правильна " ікра йде в засолку в липні- серпні ( кета і горбуша) , у виняткових випадках в червні або вересні ( нерки і кижуч ) . Якщо ж бачите дату 15.11 і слово ГОСТ , то одна з відміток явно зайва - в листопаді риба не нерестилась , особливо в Україні .

5 . Два заводу виробника

Уважних громадян напевно не раз збивало з пантелику , що на етикетках часто стали чомусь вказувати два виготовлювача , наприклад , адреса виробництва на Сахаліні і другий - десь у Києві . Пам'ятайте: справжня якісна немороженого ікра могла потрапити в баночку тільки за місцем вилову , тобто на Далекому Сході в Росії , значить , ніяких " потужностей виробництва " у селі на Харківщині бути не повинно. Ціна такої ікри в цьому сезоні ( а ціни зросли на 70 % - вилов маленький) буде не менше 150 грн. Все, що коштує менше - хоч 116 грн. , Хоч 60 - зроблено з американської соленозамороженной ікри ( за даними митниці , 90 % української ікри виробляють саме з такої сировини ), просто про це " посоромилися " повідомити покупцеві . А розкид цін від того , що хтось витратився на рекламу і продає товар дорожче , а хтось збуває нерозкручений товар дешевше.

6 . " Потрясіть " банку "
Якісна червона ікра всередині банки не повинна " хлюпати " і бовтатися .
" Трясило КОЖНУ БАНКУ ! - і , якщо вона" хлюпає " - поверніть її на полицю!
7.Просроченная морожена ікра.
Майже вся ікра в жерстяних банках від українських заводів- Розфасовувачі солоно- морожена ( про це немає посилань на маркуванні ) , при чому більша її частина - прострочили : так як Розфасовувачі на банці ставлять ДАТУ розфасовки ( розморожування ) , а не реальним ДАТУ ПОСОЛ (заморозки ) , як годиться! А посолена американська солоно- морожена ікра може і ДВА РОКИ ТОМУ ! Цим порушенням ( приховуванням реальної дати виготовлення продукту ) вони " продовжують " , а вірніше САМОВІЛЬНО НЕЗАКОННО додають до встановленого ВИРОБНИКОМ терміну придатності ікри - ЩЕ РІВНЕ РІК З МОМЕНТУ розфасовки ! "