Интернет-магазин красной икры IKRA.ua

×
(044) 451-54-22   38 (098) 905-00-01   Контакти Допомога | Пошук | Мапа сайту | Корзина | Реєстрація                 ВХІД

Вся правда про червону ікру

Чим популярніша і дорожче стає червона ікра , тим більше підробок зустрічається у продажу . Особливо багато різних баночок з'являється в магазинах перед зимовими святами , коли всі роблять масові закупівлі та ікра потрібна всім .

 Як вибрати хорошу ікру кети або горбуші , розповідає співзасновник камчатського заводу ТОВ "Орландо " Костянтин Комісаров. Віднедавна покупець знову став ласим на продукти , нібито виготовлені за старими ГОСТам.

Але небагато виробників дійсно можуть дозволити собі робити ікру по-старому , а от прикрасити баночку помітними штампами " ГОСТ " - запросто. Вивчіть етикетку уважніше . Ні про яке ГОСТі мови насправді немає , якщо внизу дрібним шрифтом додатково зазначено , що ікра зроблена за ТУ (технічними умовами певного заводу) або вироблена небудь у Броварах. Відповідно до Держстандарту , на банці вибивають дату засолювання ікри , яку покладено призвести через дві години після вилову риби , і розфасувати по бляшанках не пізніше ніж через місяць. Подивіться на дату: якщо стоїть , наприклад , 30 серпня , а ви тримаєте її в руках вже 10 вересня , то ясно , що за такий короткий термін сировину ніяк не могло пройти митницю за місцем вилову , шлях в Україну , " розмитнення" та розфасування.

Значить , воно пройшло заморозку , який же тут ГОСТ ? Подвійна батьківщина Уважних громадян напевно не раз збивало з пантелику , що на етикетках часто стали чомусь вказувати два виготовлювача , наприклад , адреса виробництва на Сахаліні і другий - десь у Києві . Пам'ятайте: справжня якісна немороженого ікра могла потрапити в баночку тільки за місцем вилову , тобто на Далекому Сході в Росії , значить , ніяких " потужностей виробництва " у селі на Харківщині бути не повинно. Ціна такої ікри в цьому сезоні ( а ціни зросли на 70 % - вилов маленький) буде не менше 150 грн. Все, що коштує менше - хоч 116 грн. , Хоч 60 - зроблено з американської соленозамороженной ікри ( за даними митниці , 90 % української ікри виробляють саме з такої сировини ), просто про це " посоромилися " повідомити покупцеві.

А розкид цін від того , що хтось витратився на рекламу і продає товар дорожче, а хтось збуває нерозкручений товар дешевше. Гра баночна Нерідко розміром тари виготовлювач маніпулює : бере стандартну велику банку , розраховану на 140 г ікри , а кладе в неї всього 100-120 р. Причому нічого не порушує : на етикетці в затишному місці буде вказано правильну вагу. Ось тільки покупець , швидше за все , купиться на фальшиві " ГОСТи " і велику банку , а що вона напівпорожня , виявить тільки вдома. При цьому шанси купити ікру , в якій рідини більше , ніж ікринок , невеликі: відверто низькоякісну кашку робити перестали , щоб не розгубити клієнтів , - тепер настала пора більш хитрих підступів. Відмітка " Нерест - 2013 " на етикетці часто теж пил в очі - швидше за все , цієї ікрі вже пішов третій рік " від роду " ( американська морожена може зберігатися 2 роки , потім її задешево продають).

Зроблений з неї бутерброд буде віддавати ліками , і в банку залишиться багато рідини. Ікра з такого дешевого сировини повинна йти під другим сортом , і ніякого відношення до свіжого " ​​врожаю " не має . Звертайте увагу на вибиті на бляшанці дати. "Правильна " ікра йде в засолку в липні- серпні ( кета і горбуша) , у виняткових випадках в червні або вересні ( нерки і кижуч ).

Якщо ж бачите дату 15.11 і слово ГОСТ , то одна з відміток явно зайва - в листопаді риба не нерестилась , особливо в Україні . Наш експерт брати її не рекомендує взагалі , ну або у перевіреного постачальника , як то: солідні супермаркети та спеціалізовані магазини.

У такої ікри був мільйон можливостей розжитися патогенною мікрофлорою (хіба мало народу з нею контактувало ) . Якщо " хвора " жерстяна банка вздуется , то по развесной ви псування ніяк не побачите - її успішно миють , фарбують і навіть зміцнюють шкурку , змішують різні партії і т.п. Навіть роздулася в банку ікру можуть отмарафетіть і запустити на вагу - гарантій якості та терміну придатності немає ніяких. Термін реалізації посоленной НЕ мороженої ікри без закочування в банки - 4 місяці , тобто теоретично восени і до Нового року у нас може продаватися нормальна вагова ікра.

На вигляд вона має бути розсипчастою , густий , зі зрілою шкіркою , але не тверда , колір - від жовтого до червоного , але якщо фарбована , то аж надто впадатиме в очі яскравими фарбами і блиском. Опустіть ложечку ікри в воду - якщо вона забарвилася , то ікра пройшла " макіяж " . К. Ю. Комісарів про нові хитрощах маніпуляторів на ікорному ринку " Тетяна Малиновська

ГубернаторЪ Камчатки

ГубернаторЪ Камчатки

Настоящая красная икра с Камчатки!

Leave a comment

*
*
*

ТОВ «ГубернаторЪ Камчатки» — головне підприємство у великій структурі, що контролює виробництво, вилов лососевих, відбір ікри-сирцю, виробництво розвісної ікри, її розфасовка, доставка й реалізація в торговельних мережах України, Росії й зарубіжжя. Червона ікра наших торговельних марок «Губернаторъ Камчатки» і «Камчатський Посол» проводиться й розфасовується безпосередньо в районі вилову риби-сирцю.

 

 

Купити червону ікру

Продукція нашої компанії широко представлена ​​у всіх великих торгових мережах України. А також Ви можете замовити доставку ікри через наш інтернет-магазин - ikra.ua