Интернет-магазин красной икры IKRA.ua

×
(044) 451-54-22   0987569293   Контакти Допомога | Пошук | Мапа сайту | Корзина | Реєстрація                 ВХІД

Ось така вона - чавичі ....

Ікра стала доступною для кожного Ікра стала доступною для кожного

Червона ікра це унікальний за своєю поживністю та хімічним складом продукт харчування. Вона містить: легкозасвоювані білки (30%), біологічно цінну речовину - лецитин (2%), мінеральні солі: фосфор (0,5%), кальцій (0,4%), амінокислоти, вітаміни A, D, E, вітаміни групи PP, а також природні органічні сполуки - сфінголіпіди, що входять до складу біологічних мембран і беруть участь у передачі нервових імпульсів, а також підвищенні енергетичного резерву організму людини.

 
Червона ікра - єдине блюдо, яке, напевно, присутній на кожному святковому столі, а також є візитною карткою російської кухні, особливо гарна вона як начинка до росіян млинців. Пам'ятаю, раніше її було не дістати, кожна здобута під поли або через знайомих баночка цінувалася на вагу золота.
Зараз все змінилося. Ікра стала доступною для кожного, були б гроші. Вашого вибору пропонується і ікра в баночках, і ікра на вагу - бери не хочу. Але дуже рідко ми задаємо собі питання - від яких лососевих риб ця "ікоркою": благородних - сьомги і форелі, або тихоокеанських - горбуші, нерки, кижуча, чавичі і кети.
Ікра є найціннішою частиною риби: іноді вага ікри сягає 25% її ваги. Багато риби, наприклад кета і горбуша, гинуть після того, як метають ікру, тому що втрата білка і жиру під час нересту згубна для них.
У червоної ікри є свої достоїнства, які дозволили їй зайняти гідне місце серед делікатесів: хоча вона і дешевше чорною, але за смаковими і поживними якостями не менш цінна. Причина криється в тому, що риб лососевих порід поки достатньо.
Якщо чорна ікра була особливо популярна на півдні Росії, то червону любили в Сибіру і на Далекому Сході. В останні десятиліття делікатес знайшов своїх шанувальників у Європі та Америці, але по популярності вона все ж не може зрівнятися з чорною, залишаючись, як і раніше "російської дивиною". А ось жителі японських островів воліють сиру червону ікру в поєднанні з іншими продуктами.
На відміну від ікри осетрових, яку готували декількома способами (ястичная, сушіння, в'ялення, паюсної або зернистою), червона ікра була і залишається зернистою. Головне при переробці продукту - неухильне дотримання процедури. Так, ікру з риби слід витягувати тільки протягом перших чотирьох годин після вилову, а розчин (тузлук) повинен бути певної концентрації, причому розсіл повинен настоюватися не менше 10-ти днів
Ікру до столу прийнято подавати в скляному посуді, вміщеній в мельхіорову посуд з колотим льодом. Їдять її зазвичай з вершковим маслом, беручи на тарілку трохи ікри й олії. Потім лівою рукою беруть шматочок хліба, ножем, що знаходяться в правій руці, намазують на хліб трохи олії, а на нього - ікру. Бутерброд лівою рукою направляють в рот. Якщо до ікрі подаються грінки, її накладають на них лопаткою або ложечкою і їдять їх, тримаючи руками.
За допомогою ікри можна приготувати безліч гарних і смачних страв, крім згаданих вже мною млинчиків, її можна використовувати для прикраси салатів і закусок з морепродуктів, подавати як самостійне блюдо і завжди придумувати безліч всяких варіацій, адже все залежить від ваших можливостей і уяви.

 

ГубернаторЪ Камчатки

ГубернаторЪ Камчатки

Настоящая красная икра с Камчатки!

Leave a comment

*
*
*

ТОВ «ГубернаторЪ Камчатки» — головне підприємство у великій структурі, що контролює виробництво, вилов лососевих, відбір ікри-сирцю, виробництво розвісної ікри, її розфасовка, доставка й реалізація в торговельних мережах України, Росії й зарубіжжя. Червона ікра наших торговельних марок «Губернаторъ Камчатки» і «Камчатський Посол» проводиться й розфасовується безпосередньо в районі вилову риби-сирцю.

 

 

Купити червону ікру

Продукція нашої компанії широко представлена ​​у всіх великих торгових мережах України. А також Ви можете замовити доставку ікри через наш інтернет-магазин - ikra.ua