Интернет-магазин красной икры IKRA.ua

×
(044) 451-54-22   0987569293   Контакти Допомога | Пошук | Мапа сайту | Корзина | Реєстрація                 ВХІД

П'ятий канал: ТМ Губернатор Камчатки застрягла на митниці

Сюжет 5 каналу "ТМ Губернатор Камчатки застрягла на митниці"


  Якщо вже не на кожному, то на кожному другому новорічному столі традиційно присутня червона ікра. Символ бажаного благополуччя і достатку. Червона то вона червона, але ікра чи що? Адже поки український покупець в останні дні 2011-го року ніс з магазину заповітну баночку для новорічного столу, фура, доверху забита якісної червоною ікрою, стояла, в очікуванні своєї долі, на Івано-Франківській митниці.

Костянтин Комісаров, директор ПВ КП «Камчадал-плюс»: - Фура ікри з 8 листопада перебуває на митному терміналі в Івано-Франківську вже більше 2-х місяців. Ікра якісна, зроблений за Держстандартом, зроблені аналізи, відбір проб проведено, але так як конкурент захотів, щоб саме ця ікра не потрапила на ринок, а саме якісну, ГОСТовского ікру ми рекламували в листопаді-грудні, за допомогою якихось непорядних ходів вони цієї мети досягли.
 
Війна за місце під ікряним сонцем почалася кілька років тому. Причому в односторонньому порядку, віроломно і без попередження. Фірма «Камчадал» з 92-го року виробляла ікру однойменної торгової марки на своєму заводі «Орландо» в Петропавловську-Камчатському. Завод отримав навіть європейський реєстраційний номер, а продукцію постачали в країни Євросоюзу і в Україну. Ікра - виключно із живого сировини, відповідно гостя. У 2009-му, під час кризи, фірма продала торгову марку «Камчадал» своєму партнеру, а в наслідку конкуренту, групі компаній «Геліос». А натомість зареєструвала в тому ж 2009-му торгову марку «Губернатор Камчатки» і фірму «Камчатська губернія».
 
 «Губернатор Камчатки» - це в честь того самого нашого земляка Василя Завойко, першого губернатора. Його нащадки самі звернулися до виробників ікри з пропозицією увічнити геройського предка на банці елітного продукту.
 
Нову торгову марку розкрутили швидко. І тут почалося. Як у казці про золоту рибку. Побажав «Геліос» викупити 51% прав на завод «Орландо», що належить вже «Камчатської губернії». Завод працював ефективно, виробляв ікру і для Губернатора і для того ж Геліоса під маркою «Камчадал», покриваючи 15-відсотковий сегмент українського ринку ікри. Так що господарі запропонували «Геліосу» або 49% заводу, або весь. З тим, щоб після відкрити новий, від «Камчатської губернії», і чесно працювати в конкурентному полі. Але не тут то було. Геліос розірвав усі контракти, нібито образившись, і став виробляти ікру під Києвом із замороженої сировини, банально підроблюючи банки під оригінальні.
 
Костянтин Комісаров: - Ми боролися з підробками ще будучи «камчадалов», на території Росії під нас підробляли ікру минтая, і на Україні боролись, підробляли Камчадал і губернатор Камчатки. Але боротися масштабно важко, припустимо, захищаємо свою продукцію за допомогою ТМ, голограм, за допомогою спілкування з патентними повіреними, дізнаємося, як ведуть боротьбу інші виробники.
 
Це був перший удар в спину. Але юристи довели, що завод «Орландо» не має нічого спільного з продукцією, що міститься в баночках з написом «Камчадал». «Геліос» вибачився і навіть сплатив моральну шкоду. Але виробляти навколокиївськими червону ікру не припинив. Природно, не по ГОСТУ, а по місцевих технічним умовам з розмороженого сировини. Тут би і заспокоїться. Адже «Геліос» дешевої ікрою завалив 40 відсотків ринку. Але .. замало здалося. 29 червня 2011 «Геліос» відправляє на аналізи ікру нібито заводу «Орландо». Питання: на якій підставі конкурент несе на аналіз чужу продукцію? Відповіді немає. Ось тільки дрібниця якась: обрана для аналізу банку, до закінчення терміну придатності якої залишався один місяць. Крім того, розмитнений 11 місяців тому. І ще: в супровідних документах ні слова про експортера, про виробника - тільки скупе назву «Орландо». А аналіз? Аналіз, як і замовляли, поганий.
 
Костянтин Комісаров: - В аналізі не пишеться, хто постачальник. Чому не вказується. Чому дата не та, которуя ми їм не робили, ми поставили питання в депертамент ... яким чином вона потрапила на гелиос - невідомо. Не було аналізу на ідентифікацію виробника
 
Сумно, але в брудну метушню втягнені виявилися І Митниця, і СБУ, І Санепідемстанція, і Ветеринарний департамент. Далі - все, як у неправовій державі: там піднатиснули, там підмазали - і ось вже за сфабрикованими «Геліосом» паперам, летить з Києва депеша в Російську федерацію, головному ветеринару. Мовляв, ще один раз виявиться, що орландовская ікра не якісна - заборонимо ввозити в Україну - і крапка. Само собою, розвиток історії і слід було очікувати.
 
Отже, 7-е листопада. На митниці в Івано-Франківську чекає перевірки фура ікри від заводу «Орландо» торгової марки «Губернатор Камчатки». Покупці в містах України, проінформовані через рекламоносії про те, що справжня камчатська ікра вже на підході. 8 листопада, ікру відправили на аналіз. 14 листопада - отриманий результат: ікра якісна. Зелена вулиця через митницю? Як би не так. До 17 листопада, не Обясните що і як, митниця ігнорує декларацію на вантаж. Виявилося - на прохання одного з чиновників Івано-Франківської СБУ. «Бойовий загін хлопців» щось посилено шукав серед ікорно банок.
 
Костянтин Комісаров: - Але вони не встигли. Коли вони прийшли, вже був 3-ма лабораторіями зроблено аналіз: ветеринарної, СЕС, і ... і всі хороші. Тоді почали шукати спосіб додатковий, мотивуючи. Що там конрабанда. Що там чорна ікра, домоглися додатковий огляд, добилися ... повторний відбір проб, взяли 9 грудня і до цих пір ми не знаємо, що там.
 
Отже, вже і 2012-й настав, а віз, чи то пак, фура, і нині там. Вартість заарештованої ікри - 400 тисяч доларів. Збиток компанії через те, що ікра не потрапила на прилавки вчасно - 300 тисяч доларів.
 
Костянтин Комісаров: - І звернутися я хочу до торговельних мереж, щоб не штрафували нас, і так загнаних у кут за непостачання ікри в грудні, з незалежних від нас причин. І якщо можна було б прийняти якісь дії хоча б моральні в нашу підтримку, щоб Геліос не монополізувати б ринок ікорний.
 
Якщо план «Геліоса» спрацює - український ринок ікри буде монополізовано.
 
Костянтин Комісаров: - У Гелоіса було 40, якщо не зупинити, буде 50, буде монополія. Але нехай вона буде, якщо це чесно. Але тоді Україна матиме ікру від заводу, розташованого під Києвом. Під Києвом неможливо провести ікру по гостях, без заморозки.
 
Що ж ми купили насправді до новорічного столу? Ікру. Але не зовсім справжню. Або зовсім не справжню. Оскільки за традиційним, ще радянських ГОСТів її можуть робити тільки ті підприємства, які працюють дійсно на Камчатці.
 
Костянтин Комісаров: - На Камчатці це технологія Гост, зі свіжої риби, друга - це на материку із заморожених ястиков, але вручну, через грохотку ... а третій сегмент - американська ікра. Це яка в море. Це якщо її гуркотіти, вона буде лопатися. Хіміки знайшли вихід, додавати ензими. І не гуркочучи через грохотку, ензим розчиняє ястиков і виходить стовідсотковий вихід. Ця продукція і коштує 30 грн. Але через місяць-два ензим починає розчиняти і саму оболонку даху. Ікра стає рідка. Тому ензимна ікра після засолу заморожується в брикети, відправляється сюди і перед фасуванням розморожується. Термін зберігання її 2 роки. Це фасується і реалізується
 
А фасується це все під Броварами, у передмісті Києва. М'яко кажучи - на материку, а не в морі. Це те саме, якби кримське вино, говорить Костянтин Коміссаров, виробляли на Уралі, або швейцарський сир на Камчатці.
ГубернаторЪ Камчатки

ГубернаторЪ Камчатки

Настоящая красная икра с Камчатки!

Leave a comment

*
*
*
Главная страница "IKRA.ua"

Купити червону ікру

Продукція нашої компанії широко представлена ​​у всіх великих торгових мережах України. А також Ви можете замовити доставку ікри через наш інтернет-магазин - ikra.ua