Интернет-магазин красной икры IKRA.ua

×
(044) 451-54-22   38 (098) 905-00-01   Контакти Допомога | Пошук | Мапа сайту | Корзина | Реєстрація                 ВХІД

Салати з червоною ікрою

Салати з червоною ікрою Салати з червоною ікрою

Червона ікра - улюблений делікатес, як росіян, так і українців ще з радянських часів. Історично склалося, що вживання червоної ікри навіть у свята - ознака достатку. Але такий стан речей був не завжди.

Червона ікра стала, більш-менш, відомою після приєднання Далекого Сходу до Росії. І лише на початку минулого століття ікру лососевих риб стали заготовлювати японці, а потім і наші земляки. Починалося все з дрібного бізнесу, але потім червона ікра міцно освоїлася на світовому ринку делікатесів.

Про користь червоної ікри відомо давно

Про користь червоної ікри відомо давно. І це не дивно. Адже ікра - це риб'ячі яйця, в яких міститься повний набір поживних речовин для розвитку зародка. Тому народна медицина радить вживати ікру при різних недугах: надлишковій вазі, недокрів'ї, захворюваннях щитовидки і ракових захворюваннях.
 
Офіційна медицина також відносить червону ікру до найцінніших продуктів харчування. Білок (32%) ікри засвоюється легше і швидше, ніж білки молока і м'яса. Крім того, в червоній ікрі багато йоду, фосфору, калію і фолієвої кислоти. Вітаміни А, D і Е, що містяться в ікрі, сприяють нормальному обміну речовин і зміцненню імунітету.
Дієтологи рекомендую червону ікру всім своїм пацієнтам. Адже засвоєння ікри організмом людини відбувається настільки легко, що її призначають хворим як відновлювальної дієти. Однак, надто солону і у великих кількостях червону ікру деяким людям їсти не слід. Особливо тим, хто страждає від серцевосудинних захворювань, атеросклерозу і захворювань нирок.
В даний час червона ікра перестала бути такою вже делікатесом. Купити її можна майже повсюдно. Головна проблема сьогодні - правильний вибір цього делікатесу.
Потрібно запам'ятати, що ціна ікри зовсім не гарантує її якості. Червона ікра продається як на вагу, так і в скляних і жерстяних банках. Купувати ікру слід тільки в перевірених, надійних магазинах. Що стосується тари, то рекомендується купувати ікру в скляній баночці, так як там її можна пильно розглянути. Купуючи червону ікру на вагу, врахуйте, що термін придатності такого продукту дізнатися практично неможливо.
Ікринки повинні бути цілі. Колір від червоного до оранжевого. Важливо, щоб маса була однорідною без плівок і згустків. Будьте уважні і не купите штучну ікру, приготовану з желатину, молока, яєць, із застосуванням ароматизаторів, смакових добавок і спеціальних барвників.
Включайте в свій раціон харчування червону ікру поступово. Збираючись за банкетним столом, не зловживайте цим продуктом, тому що зайва порція ікри може викликати алергію.

Раніше червону ікру подавали до столу з білим хлібом, вершковим маслом, а також з гарячими млинцями та запеченою картоплею. Зараз дуже популярні салати з червоною ікрою. На кожне свято ми завжди задаємося питанням про те, чому і як краще прикрасити стіл, порадувати гостей, готуючи святкові салати. Салати з червоною ікрою тут дуже доречні, оскільки ікра - це завжди смачно і розкішно. Ось деякі рецепти.

Рецепти з червоної ікри

Салат з червоною ікрою - «Владивосток»
Інгредієнти:
вершкове масло - 1 ст. ложка
сир - 100 г
копчений лосось - 100 г
червона ікра - 50 г
лайм - 0.5 шт.
зелений салат.
Порізати лосось смужками. Посипати їх з одного боку тертим сиром, потім скрутити в трубочку. Всередину покласти червоної ікри. Дно салатниці вистелити листям салату, куди покласти згорнуті трубочки. Прикрасити часточками лайма.
Салат з червоною ікрою, відварним рисом і цибулею - «Господар річки»
Інгредієнти:
червона ікра - 150 г
яйце - 5 шт.
лосось - 200 г
рис - 100 г
ріпчаста цибуля - 1 шт.
зелений салат
майонез.
Рис відварити. Зварені круто яйця дрібно порубати. Копчений лосось порізати невеликими скибочками, а цибулю - кільцями. З'єднати всі компоненти, заправити майонезом. Ретельно перемішати. Оформити салатницю листям салату. Зверху на приготований салат викласти тонкий шар червоної ікри.
Листковий салат з червоної ікри - «Лейла»
Інгредієнти:
яйця - 6 шт.
картопля - 4 шт.
сир - 150 г
кальмари консервовані - 250 г
червона ікра - 150 г
петрушка
кріп.
Яйця зварити круто і натерти на середній терці. Відварну картоплю, кальмари і картопля - на крупній тертці. Потім укладати в салатницю шарами в наступній послідовності: кальмари - ікра - яйця - ікра - картопля - ікра - сир - ікра - яйця - картопля - сир. Не забувати після кожного шару промащувати майонезом. Прикрасити листковий салат свіжою петрушкою і кропом.
Салат з червоною ікрою, креветками і грибами - «Італійський»
Інгредієнти:
червона ікра - 50 г
консервовані печериці - 100 г
ріпчаста цибуля - 1 шт.
креветки - 100 г
рис - 100 г
оливковий майонез - 100 г.
Рис відварити. Креветки зварити в підсоленій воді і очистити від панцира. Печериці (рецепти салатів з печерицями) підсмажити разом з цибулею. Далі з'єднати всі інгредієнти і заправити майонезом. Гарненько перемішати.
Салат з червоної ікри з рисом і сьомгою - «Аленький цветочек»
Інгредієнти:
червона ікра - 150 г
рис - 100 г
яйце - 5 шт.
сьомга - 200 г
ріпчаста цибуля - 1 шт.
соняшникова олія
майонез
зелений салат.
Рис відварити. Сьомгу, ріпчасту цибулю і зварені круто яйця подрібнити. Потім з'єднати компоненти й додати майонезу. Цю суміш викласти на листя салату, а зверху покласти шар червоної ікри. Щоб ікринки не злипалися - змішати їх з соняшниковою олією. Прикрасити салат скибочками сьомги і ікринками, можна скласти цілий малюнок, наприклад, аленький квіточка.
Салат з макаронами і червоною ікрою - «Феліція»
Інгредієнти:
червона ікра - 100 г
консервована горбуша-1 банка
макарони - 250 г
майонез
кріп
петрушка.
Макарони (дрібні) відварити. Рибу почистити від шкірки і кісток. Потім розім'яти її виделкою, змішати з вареними макаронами, додавши червоної ікри. В якості заправки для салату використовувати майонез. Посипати салат зверху дрібно нарізаною зеленню.
Салат рибно-овочевої з червоною ікрою - «Мана»
Інгредієнти:
сьомга - 250 г
червона ікра-50 г
помідори - 2 шт.
огірки - 2 шт.
зелений салат
майонез
сухарики.
Порізати сьомгу, томати (салати з помідорами) і огірки кубиками. Листя салату порвати руками на дрібні шматочки. З'єднати всі компоненти, заправити майонезом. Зверху салату покласти тонкий шар червоної ікри. Приготований салат посипати сухариками.
Салат з кукурудзою і ікрою - «Новорічний»
Інгредієнти:
червона ікра - 100 г
маслини - 1 банка
кукурудза - 300 г
морква - 1 шт.
авокадо - 1 шт.
ріпчаста цибуля - 1 шт.
майонез
кріп, сіль.
Ріпчасту цибулю дрібно нашаткувати і з'єднати з червоною ікрою. Додати до них порізаної моркви, авокадо і колечок маслин. В якості заправки використовувати майонез. Прикрасити салат свіжим кропом, ікринками і половинками маслин.
Салат з червоної ікри і стручкової квасолі - «Датський»
Інгредієнти:
стручки квасолі - 150 г
червона ікра - 100 г
картопля - 2 шт.
ріпчаста цибуля - 1 шт.
майонез - 100 г
чорний перець.
Відварити картоплю, нарізати тонкими скибочками. Стручки квасолі розламати навпіл і згасити з невеликою кількістю води. Інгредієнти змішати, додавши ікру. Ріпчасту цибулю протерти на тертці і змішати з майонезом. Даними соусом заправити салат. Поперчити за смаком. Ретельно перемішати.
Салат з червоною ікрою - «Зміїне лігво»
Інгредієнти:
червона ікра - 100 г
сардини в маслі - 1 банка
консервована морська капуста - 1 банка
плавлений сир - 250 г
яйце - 4 шт.
картопля - 3 шт.
перепелині яйця - 7 шт.
вершкове масло - 100 г
часник - 1 зубчик
майонез - 250 г
зелена цибуля, сіль.
Сардини і жовтки, зварених круто яєць, розім'яти виделкою. 2/3 плавленого сиру і відварну картоплю протерти на середній тертці, потім додати до них ½ вершкового масла. Часник розчавити в Часничниці. Посолити і ретельно перемішати інгредієнти. Отримане тісто покласти в прохолодне місце (з нього потрібно робити саму змію).
На наступному етапі натерти залишки плавленого сиру. Білки і жовтки розім'яти виделкою, додавши вершкового масла, часник і трохи майонезу. Посолити і перемішати. З отриманого тесту виліпити маленькі кульки - «зміїні яйця». Решта «зміїні яйця» зробити відварних перепелиних яєць - вийняти жовток. Замість нього начинити яйця червоною ікрою. Щоб зробити «зміїне кубло»: на блюдо покласти морської капусти, стрілки зеленої цибулі. З тіста скачати «зміїне тулуб». Тут можна проявити свою фантазію. Уздовж змії викласти яйця, чергуючи з ікрою і без неї. Прикрасити блюдо за власним бажанням.
Салат з морської капусти - «Кім»
Інгредієнти:
морська капуста - 400 г
червона ікра -100 г
креветки - 250 г
яйце -2 шт.
сир - 200 г
майонез.
Яйця і креветки відварити. Яйця дрібно нашаткувати, креветки тільки очистити. Морську капусту нарізати невеликими смужками. Додати червоної ікри. Всі компоненти перемішати і заправити майонезом. Зверху на салат посипати тертим сиром за смаком.
Салат з квашеної капусти з червоною ікрою - «Лагуна»
Інгредієнти:
квашена капуста - 500 г
соняшникова олія - ​​2 ст. ложки
червона ікра - 200 г
яйце - 1 шт.
ріпчаста цибуля - 1 шт.
Квашену капусту віджати від зайвої соку, заправити соняшниковою олією і дрібно нашаткованою цибулею. Викласти суміш у салатницю. Верхнім шаром покласти червону ікру і нарізане яйце.
Салат з оселедцем і червоною ікрою - «Чіполліно»
Інгредієнти:
червона ікра - 100 г
філе оселедця - 200 г
картопля - 3 шт.
печериці - 300 г
майонез -250 г
яйце - 1 шт.
ріпчаста цибуля - 1 шт.
зелена цибуля.
Оселедець (подивіться різноманітні салати з оселедцем) порізати досить дрібно, а відварну картоплю і цибулю нарізати кубиками. Печериці порізати і згасити. Покласти в салатницю шарами: оселедець - картопля - шампіньйони - цибуля. Заправити майонезом. За допомогою стрілок зеленої цибулі, раскрошенного жовтка і червоної ікри можна спробувати зробити на поверхні салату зображення усім відомого героя радянського мультфільму - «Чіполліно».
ГубернаторЪ Камчатки

ГубернаторЪ Камчатки

Настоящая красная икра с Камчатки!

Leave a comment

*
*
*

ТОВ «ГубернаторЪ Камчатки» — головне підприємство у великій структурі, що контролює виробництво, вилов лососевих, відбір ікри-сирцю, виробництво розвісної ікри, її розфасовка, доставка й реалізація в торговельних мережах України, Росії й зарубіжжя. Червона ікра наших торговельних марок «Губернаторъ Камчатки» і «Камчатський Посол» проводиться й розфасовується безпосередньо в районі вилову риби-сирцю.

 

 

Купити червону ікру

Продукція нашої компанії широко представлена ​​у всіх великих торгових мережах України. А також Ви можете замовити доставку ікри через наш інтернет-магазин - ikra.ua